top of page
Achtergrond.jpg

OVR MIJ

Ik had een tijdje nodig om te beseffen dat de 'bumpy ride' zoals ik het leven soms ervaar, precies is wat het leven is. Altijd al ben ik op zoek geweest naar antwoorden op diepe vragen. Soms werd ik er bang van - vaak was ik overweldigd. Door het besluit om de heldhaftige reis van zelfontwikkeling te gaan maken, kwam ik overal en nergens terecht. Ik was op zoek naar rust in mezelf. Naar antwoorden. En mijn reis is nog lang niet klaar.

In mijn leven gebeuren de dingen vaak in sneltreinvaart. Een beetje alles of niets (en ja ik weet dat er ook veel tussenin zit). Toen ik begon te denken aan het opzetten van Kukua, kon ik al gauw niet meer terug. En zo belandde ik waar ik nu ben. Hier. Het bleek de beste keuze ooit.

Ik vond de connectie met mezelf terug, maakte levensveranderende keuzes en mijn leven een stuk leuker. Passender. En nog steeds zijn er factoren die me soms he-le-maal omver blazen (en dat zal altijd zo blijven). Gebeuren er dingen die pijn doen, rauw of donker zijn. En dat is precies waar we het mee mogen doen: een pittige maar prachtige reis.

image00001.jpeg

Ook al is mijn achtergrond niet het belangrijkst, het vertelt wel iets over de draden die ik in mijn werk met elkaar verweef. Ik studeerde af in toegepaste psychologie en werkte hiervoor als teammanager en communicatieadviseur. In 2023 begon ik een sjamanistische jaartraining en rondde ik de cursus Healing level 1 af. Op dit moment volg ik de ademcoachopleiding gericht op Trauma Release Breathwork van Lars Faber, genaamd The Wounded Healer. Mooi bruggetje, al zeg ik het zelf. Ik geloof namelijk dat je niemand naar het licht kunt helpen als je zelf het donker niet hebt gezien. Dus blijf ik mijn binnenwereld verkennen en verdiepen. 

Soms is dat door het stof gaan - altijd is het volledig eerlijk zijn tegen mezelf; het ongemak durven opzoeken en tegelijkertijd keihard van het proces genieten. Zoiets. Want als je in verbinding bent met jezelf, kun je je verbinden met anderen. En verbinding is ons grootste goed. Het geeft ons plezier in het hier en nu. Leven van binnenuit is zo simpel nog niet - eerlijk is eerlijk - maar zeker de moeite waard. Want daarbinnen zit zo’n hoop magie die eruit wil. Voorheen liet ik het deurtje van mijn hart veilig dicht, maar het is veel fijner en leuker om het wagenwijd open te zetten. Om te blijven ervaren, ontdekken en groeien. Het leven is écht veel te kort om niet te doen waar je hart om schreeuwt. 

als j m cht zou knnn, zou j wtn dat..

 • ​Ik bang ben in het donker en voor onweer 
   

 • Voordat de edelstenen en oracle decks mijn hart veroverden, mijn liefde bij hardstyle- en hardcorefeestjes lag
   

 • Taalfouten mij nooit ontgaan: in ondertiteling, kranten, boeken - ik zie ze overal
   

 • Traptredes tellen een ongecontroleerde hobby van me is 
   

 • De dry january van 2023 voor mij een verrassend lang vervolg kreeg (jep, still going strong) 

bottom of page